Oznake

petak, 16. prosinca 2011.

LIJEPE (HANDMADE) VIJESTI

Jutros je dan zista lijepo poceo, osim sto se nisam naspavala.... Ali ovako, handmade scena u Sarajevu se napokon budi, zaista je u zacetku, ali mi je strasno drago vidjeti da ona postoji i egzistira, a sada pa jos vise ce se podici na jedan bolji i visi nivo... Nekad u maju ove godine odrzan je Bazar lijepih rukotvorina u prostorijama Librisa, potom je uslijedio i drugi u septembru u Kolobari, nakon toga pojavljuje se i Lucky market, zaista divno jer handmaderi mogu da predstave svoje radove i izlazu po ovim bazarima i marketima. Oko Bazara se okupila jedna zista lijepa ekipica ljudi koja podrzava sve handmade majstorice i majstore :) i koja ih moralno podstice u njihovom radu koliko god moze. I stoga me je jutros veoma obradovala vijest da postoji mogucnost odrzavanja Bazara u gradu svake nedjelje, ali o detaljima i kako se prijaviti pisat cu vam narednih dana kada i sama dobijem vise informacija. A svi oni koji nemaju namjeru izlagati, vec zele da kupe neku unikatnu sitnicu posjetite neki od ovih manifestacija prva je Luck Market 16,17 i 18. decembra (danas, sutra i prekosutra) na Ferhadiji, a za Bazar vam jos javim :)

srijeda, 14. prosinca 2011.

UVIJEK MI NEDOSTAJE BAREM 2H U ONIH 24H

I evo skoro je kraj godine a na blogu samo dva posta :( Kad sam startala s ovim blogom u avgustu obecala sam sama sebi da cu i pisati..... ali obicno kako to i biva od toga nije bilo bas puno ... zbog raznih obaveza, pocevsi od kuce i kucnih obaveza, zatim posla i poslovnih obaveza, onda je poslije toga trebalo skoro svaki dan crtati i izradjivati neke nove stvari, pa onda fakultet, o covjece, pa suprug, pa prijatelji, odlasci na planinu i u prirodu.... i tako je moralo puci po blogu. Znaci sve su to razlozi zbog kojih sam ovo zapostavila. Sada necu obecati nista jer jos uvijek su mi sve obaveze tu, ali cu se truditi da makar imam dva posta mjesecno na blogu.
Ne znam kako drugi uskladjuju sve obaveze (ili ih mozda gledaju sto vise smanjiti) ali ja cini mi se da jos imam dijete ili djecu bi pukla po savovima....Ovako zasad i balansiram donekle ;)

I da post ne bude totalno bez slikica evo jedna.... brosevi  MUDRE SOVICE!